Bo bekvämt i den finska skärgården

fi sv en de

Drömmarnas fiskevatten väntar på fritidsfiskaren

I Skärgårdshavet finns Finlands mångsidigaste fiskevatten med en väldigt bred fiskestam. Du kan fånga abborre, gädda, gös, havsöring, havslax, regnbågsforell, sik, flundra, lake, strömming, id och braxen och andra mörtfiskar. Och vad som är bäst, i dessa vatten väntar den efterlängtade rekordfisken, eftersom fiskarna är verkligt stora. Medelstorleken för abborren är klart större än i insjöarna.

SÄKER FÅNGST I SAGU

Hem via fiskdisken? Inte nödvändigt numera. Boka en fiskguide som under fiskesemesterns första dag visar var och hur det lönar sig att fiska för att få bra fångst! Prisexempel: 2 vardagars fiskeresa för 6 personer: 4 timmars guidat fiske, stugan samt 2 motorbåtar fr. 170 eur/person.

 

Vassvikarna och de yttre kobbarna

De omfattande vattenområdena i Åbo skärgård erbjuder möjligheter till olika typer av sportfiske. Den inre skärgårdens vassvikar har för många sin egen tjusning, medan andra föredrar den vidsträckta och karga yttre skärgården. Fritidsfiske idkas här året om. Varje årstid har sina egna säsongsfiskar. På vintern pilkar man abborre, gös och lake. På våren fångar man öring och gädda, fiskar strömming och metar sik. Sommaren är gösens, abborrens, gäddans, idarnas och flundrornas tid. Hösten sägs vara den bästa fisketiden i Skärgårdshavet. Då nappar abborrar, gäddor och öringar. Då drar man också upp läckra strömmingar till julbordet. Boka din fiskestuga i god tid, då höstens veckoslut är mycket efterfrågade!

Goda råd på köpet

Att meta och pilka hör till allemansrätten och det behövs inga tillstånd för det. De hör till de populäraste fiskemetoderna liksom spinnfisket. För spinnfisket behövs statens fiskevårdskort och det länsvisa spinnfiskekortet. När du bokar en stuga eller annan logi får du på köpet goda råd om fiskemöjligheterna och tillstånden som behövs. I stughyran ingår ofta en roddbåt. Motorer och båttransporter kan man hyra enligt överenskommelse. Du kan också fråga om platser där man får rensa och röka fisk. Doften av den fisk som man själv har fångat och halstrat, rökt eller grillat hör till semesterfirandet. I skärgården kan man också köpa färsk fisk. Smaka till exempel på rökt fisk, som man får äta med fingrarna direkt från smörpappret! Det smakar härligt!

Populära fiskeresor:

Bekvämt till sjöss Förmånlig 2 dagars fiskesemester som inkluderar logi, bastu och båt. Pris från 80 euro/person.
Extremfiske med RIB-båt. Pris från 250 eur/timme, max 8 deltagare per gång.
De Luxe fiskepaket Dagsturer som inkluderar båthyra, utrustning,fiskeguide, måltider och dagen avrundas med bastubad och badtunnor. Pris från 380 eur/pers, be om offert!
Utskärsfiske Dagsturer som inkluderar båttransport till skärgården, nätfiske tillsammans med yrkesfiskare, lunch bestående av rökt fisk, naturguidning och tid att fiska med egna redskap. Gruppstorlek 6-30 pers. Prisexempel 75 euro/pers om gruppen
är 15 pers.

Med en sakkunnig fiskeguide får du säkrast fångst och lär dig de nyaste knepen. Boka en guidad fisketur av oss! www.skargardsbokning.com

Fiskeresor från Onnenkoski stugorna

Åfiske

Fiske av lax och öring vid Merikarviaån med en erfaren fiskeguide. Goda fångstmöjligheter tack vare egna fiskplanteringar.

Fiskeresor till havs

Utanför Merikarvia finns det steniga men vackra vatten. Som guide fungerar proffs, som har flera år av erfarenhet i gädd-, gös-, och abborrfiske. På vintern arrangerar vi även pilkfiskeresor till havs.

Paddlingsutflykter

Utflykterna tar er till Merikarvias skummande forsar eller Merikarviaåns delta och ut på havet. I paketet ingår kanoter, utrustning och guidning av erfarna guider. Rekommenderad gruppstorlek 6-8 personer.

Begär offert: info@skargardsbokning.fi

Gyllene regler för fiskare

Spå framtiden på sjön: Drink en massa bärs, ro ut på sjön, vänd dig om och ställ dig att stå i båten för att pinka överbord. Se på din fru på stranden - du ser en blivande änka.