Bo bekvämt i den finska skärgården

fi sv en de

Rekreation och välbefinnande

Är du i behov av ny energi för vardagen? boka via oss en rekreationsdag med en utflykt till skärgården. Vi erbjuder seglatser, fiske, naturutflykter, kulturupplevelser, motion och skapande verksamhet.

Bekanta dig med skärgården på cykel!

ÅLANDSRUTTEN

7 dygn Resan börjar i Nagu eller i Åbo och avslutas på samma plats. Rutten går från Åbo skärgård med skärgårdsfärjorna till Åland. Cykeletappernas helhetslängd är ca. 190 km. Det går flere bussar till Nagu dagligen. Pris 730 €/person med frukostinkvartering (7 nätter) i dubbelrum, cykel med tillhörande utrustning, biljetter till färjorna och ruttbeskrivning med karta. Pris med egen cykel 610 €/person. Tillägg för enkelrum 190 €. Resan genomförs på egen hand 1.5.-30.8.

SKÄRGÅRDENS RINGVÄG

4 dygn Resan börjar från Nagu eller Åbo och avslutas på samma plats. Cykeletappernas helhetslängd är ca. 140 km. I rutten ingår dagliga längre och kortare resor med färja. Som tilläggstjänst kan fås transport av resväskor. Priset 465 €/person innehåller ruttbeskrivning med karta, cykel med väskor, biljetter till färjorna, frukostinkvartering (4 nätter) i dubbelrum. Resan genomförs på egen hand 1.6. - 30.8

Island hopping

Programmet med halvpension, inkvartering i dubbelrum. Resorna görs på egen hand med hjälp av förbindelsebåtar och kollektivtrafik. Tilläggsinformation på www.skargardsbokning.fi efter bekräftelse av tidtabeller.

Hyr en segelbåt

Tillbringa en vecka eller två med att segla från ö till ö. Eller en vecka på stugsemester och en till havs. Från oss kan du hyra olika slags segelbåtar. T.ex. Hanse 345 från 1300 €/vecka

Paddling

Du kan röra dig ljudlöst kring havets yta och kan komma nära fåglar. Du kan undersöka de krokiga farvattnen mellan öarna och ta iland på de yttersta holmarna eller på en sandstrand. I ett tält blir man väckt av fågelsång på morgonen. Ta del av en paddlingsutflykt och upplev skärgården på nära håll. T.ex. i en dagsutflykt ingår instruering, kajak, utrustning och lunch. Pris från 125 €/person. Till grupper på minst 4 personer.

Resor med tjärdoftande segelfartyg

Upplev en erfarenhet, som inte kan upplevas någon annanstans. Åk med på seglats till Örö kustfort, som tillhör skärgårdshavets nationalpark. På Örö förekommer ett flertal sällsynta fjärilar. Avgångar i juli i Kasnäs hamn. Pris från 60 €/person.

Vårseglatser för grupper enligt offert. Följ med flyttfåglarna från däcket på ett segelfartyg. Prisexempel för en dagsseglats för en 20 personers grupp med Jakten Eugenia 40 €/person. Innehåller lunch av fisksoppa och kaffe med dopp. På hösten görs höstseglatser.

Ordna en fest på ett segelfartyg! Kom överens om rutten, serveringen och programmet med oss. Vi ordnar också t.ex. dragspelsmusik eller underhållning av en trubadur.

Ingas nya publikseglatser till Skärgårdshavets nationalpark.

Skolseglatser till ett förmånligt pris. Seglatsen kan ta en dag eller längre och kan sträcka sig ända till Åland.

Begär offert!

Underhållningsprogram för grupper

Skärgården erbjuder underbara möjligheter för anordnandet av evenemang såväl på havets vågor som på stranden. Då du har en bemärkelsedag eller vill eller vill underhålla dina gäster – kontakta oss. Vi kan ordna hela ditt evenemang: passande lokaler, servering och programtjänst. Från oss får du dansmusik, band till fester, trubadur, dragspelsmusik eller allsång. Eller hur skulle det låta med en latino-afton, jazz eller trollkonster, stand-up-komik eller en mordgåta att lösa. Kvällens tema kan också vara smugglingstiderna.

Kurs i naturfotografering

Kom och lär dig naturfotografering med hjälp av en sakkunnig lärare. Kurserna har tre olika teman: Vinterns ljus, Vårens under och Höstens färger. Vi fotograferar olika till årstiderna tillhörande fenomen i skärgårdsmiljö och får instruering i olika tekniker. Som resultat blir bilderna allt bättre. Halvpension och övernattning under en veckoslutskurs. Prisexempel för en grupp på 10 personer 360 €/person.

Aktivitet i naturen

Bekanta dig med naturen i skärgården på fågel- eller fladdermusutflykt eller på sälsafari eller lär dig nyttiga färdigheter på en kurs i vildmarkskunskap. Landskapet på tallriken -dagsutflykten ger dig bekantskap med matlagning med vilda grönsake och örter. Eller ta del i återställandet av det traditionella ladskapet på ett talkoläger.

Upplevelsefulla gruppresor

Skärgårdens kultur, landskap, musik, smaker och historier flätas samman till oförglömliga upplevelser på våra mångsidiga gruppresor. Utan att glömma glad samvaro. Ni kan under samma resa tillbringa tid i Åbo, skärgården, Nådendal eller Raumo och ta resan ända till Åland. Bekanta er med den äldsta historia i Finland eller med naturen med landets högsta artmångfald. Ni kan välja från våra färdiga reseprogram eller be oss planera en resa med era egna idéer som utgångspunkt.

Urplock från våra program:

Skärgårdens ringväg och lilla ringväg, Skärgårdsäventyr till Åland 3 dagar, Kökar 2 dagar, Gustavs-Brändö, Själö, Utö och Bengtskärs fyr, Herrgårds-Vingård och kalkgruva, Herrgårdar och trädgårdar på Kimitoön, Medeltida kyrkor, Historiska bruk, Resor i vikingarnas kölvatten, Från Mannerheims barndomshem till presidenternas trädgård, I Runsala: underhållning, historia och hortonomi. Ta din grupp till skärgårdens musikfester, sommarteater, kryssning eller på en handelsresa t.ex. i skördetider eller på strömmingsmarknad. Vi ordnar även allsång, dansmusik, trubadur eller dragspelsmusik.

Själö

Själö har en historia som deporteringsplats för spetälske- och sinnessjuka. I dag verkar Åbo Universitets Forskningsinstitut för Skärgårdshavet på ön. Vi ordnar på somrarna guidade turer till Själö från Nagu hamn.Under turen berättar guiden om Själö förr och nu och man besöker museikyrkan och gravgården. Utflykten räcker 3 timmar och kostar 30 €/vuxen, 15 €/barn.